Zdrava prehrana

Sadni napitek ABC za zdravje

Vnesel eko-planet, 18.11.2014, 0 Komentarjev

Sok iz jabolka, rdeče pese in korenja (angl. apple, beetroot & carrot – ABC) je dobil ime čudežni napitek zaradi mnogih blagodejnih učinkov na možgane in telo. Odkrili so ga kitajski zeliščarji, ki so iskali učinkovito naravno sredstvo proti raku …

Opustite kajanje že danes. Bodite odgovorni do sebe in drugih.

Vnesel admin, 13.02.2013, 0 Komentarjev

Kajenje povzroča prezgodnjo smrt in mnoge za zdravje škodljive posledice, zaradi česar se kvaliteta življenja močno poslabša. Zaradi kajenja naj bi po nekaterih ocenah umrlo kar 100 miljonov ljudi. Zaradi kajenja umre vsak drugi kadilec.

Bodite veseli, jejte zdravo hrano

Vnesel admin, 05.12.2012, 0 Komentarjev

Kar pojemo to smo, dobesedno. Naše celice se ves čas obnavljajo. Če jemo mesno hrano, smo bolj agresivni, ker vsebuje adrenalin. Različna hrana, različno vpliva na naše zdravje in tudi razpoloženje. Katero hrano jesti za dobro počutje in dobro voljo?

Lokalna hrana je bolj zdrava hrana

Vnesel admin, 15.11.2012, 0 Komentarjev

Strokovnjaki priporočajo uživanje sezonske zelenjave in sadja iz lokalnega okolja. Taka hrana je v celoti dozorela in ima zato višjo hranilno vrednost.

Zelišča - Domača lekarna za zdravje

Vnesel admin, 08.12.2012, 0 Komentarjev

Naši predniki so bili tesno povezani z naravo. Imeli so ogromno znanja kako svet funkcionira. Ta znanja so se izgubila. Če nas boli glava vzamemo tableto. Premalo se posvečamo vzrokom bolezni. Včasih je človek imel znanje, da se je pozdravil. Zdravila je našel v naravi. Imel je domačo lekarno.

Zelena za zdravje

Vnesel admin, 24.09.2012, 0 Komentarjev

Zelena znižuje krvni pritisk, preprečuje nastanek rakastih obolenjih, znižuje holesterol, preprečuje zaprtje, pomaga izločati toksine iz telesa in tako preprečuje nastanek ledvičnih kamnov, pomaga pri različnih vnetjih. Preverite pozitivne učinke zelene na naše zdravje.

Nasveti za zdravje

Vnesel admin, 24.09.2012, 0 Komentarjev

Preverite preproste nasvete za zdravje, ki izvirajo iz Kitajske in Japonske. Pravijo, da lahko zdravijo oz lajšajo simptome pri boleznih kot so glavoboli, artritis, epilepsija, bronchitis, astma, bolezni ledvic, očesne bolezni, rakava obolenja, bolezni grla, uses, srca in ožilja, idr. Ko se zjutraj zbudite pijte vodo na prazen želodec, med obroki ne piti hladne vode.

Jabolka za zdravje

Vnesel admin, 14.09.2012, 0 Komentarjev

Nekateri trdijo, da so jabolka najbolj zdravo sadje na svetu. Star pregovor pravi "eno jabolko na dan prežene zdravnika stran". Zakaj so jabolka tako pomembna za naše zdravje? Zdravo jabolko vsebuje veliko vitaminov in antioksidantov, ki obvarujejo naš organizem pred virusi, bakterijami, pozitivno vplivajo na srce, zmanjšujejo holesterol itd.

Zeleni čaj in drugi antioksidanti za zdravje

Vnesel admin, 14.08.2012, 0 Komentarjev

Na Daljnem vzhodu ljudje živijo v hudem onesnaženju, uživajo oporečno vodo, nimajo zdravstvenega zavarovanja in so izpostavljeni vsem umazanim tehnologijam, ki smo jih v preteklih desetletjih umaknili iz Evrope in Amerike. Kako je potem možno, da je verjetnost, da bodo zboleli za rakom, tam od 10- do 30-krat manjša kot v našem ''razvitem svetu''?

Organska hrana je bolj zdrava

Vnesel admin, 04.06.2012, 0 Komentarjev

Zadnje čase so pri izbiri hrane v ospredju izrazi kot so: organsko, eko, bio, itd. Vsak od nas je opazil, da je tovrstna hrana precej dražja, zanima pa nas ali je tudi bolj zdrava. Je organska hrana bolj zdrava?

Strani