Zdravje

V gozd za zdravje

Vnesel eko-planet, 27.02.2016, 0 Komentarjev

Sprehod v gozdu nas napolni z izvornimi energijami. Pozitivni učinki vplivajo na telo in naše psihično počutje.

Opustite kajanje že danes. Bodite odgovorni do sebe in drugih.

Vnesel admin, 13.02.2013, 0 Komentarjev

Kajenje povzroča prezgodnjo smrt in mnoge za zdravje škodljive posledice, zaradi česar se kvaliteta življenja močno poslabša. Zaradi kajenja naj bi po nekaterih ocenah umrlo kar 100 miljonov ljudi. Zaradi kajenja umre vsak drugi kadilec.

Sonce krepi imunski sistem

Vnesel admin, 24.12.2012, 0 Komentarjev

Pozimi smo najmanj izpostavljeni sončnim žarkom. Prehlad in tudi druge bolezni (srčne bolezni, diabetes, ostoeperoza so vezane na pomanjkanje vitamina D v telesu, ker brez vitamina D telo ne more absorbirati kalcija itd..

Bodite veseli, jejte zdravo hrano

Vnesel admin, 05.12.2012, 0 Komentarjev

Kar pojemo to smo, dobesedno. Naše celice se ves čas obnavljajo. Če jemo mesno hrano, smo bolj agresivni, ker vsebuje adrenalin. Različna hrana, različno vpliva na naše zdravje in tudi razpoloženje. Katero hrano jesti za dobro počutje in dobro voljo?

Lokalna hrana je bolj zdrava hrana

Vnesel admin, 15.11.2012, 0 Komentarjev

Strokovnjaki priporočajo uživanje sezonske zelenjave in sadja iz lokalnega okolja. Taka hrana je v celoti dozorela in ima zato višjo hranilno vrednost.

Voda in nevarnosti dehidracije

Vnesel admin, 30.10.2012, 0 Komentarjev

Voda pokriva kar 75 % površine Zemlje , kar znaša okrog 1.500.000.000 km. Kar 97,39 % je morske vode. Ni presenetljivo, da je naše življenje odvisno od vode. V kolikor pride do kronične dehidracije oziroma pomanjkanja vode, se pojavijo bolezni.

Si vegi, vege, vegeterijanec ali vegan?

Vnesel admin, 05.10.2012, 0 Komentarjev

Evropsko društvo vegetarijancev razlikuje štiri vrste vegetarijancev. Preveri v katero vrsto se uvrščaš glede na vrsto prehrane, ki jo uživaš.

Zelišča - Domača lekarna za zdravje

Vnesel admin, 08.12.2012, 0 Komentarjev

Naši predniki so bili tesno povezani z naravo. Imeli so ogromno znanja kako svet funkcionira. Ta znanja so se izgubila. Če nas boli glava vzamemo tableto. Premalo se posvečamo vzrokom bolezni. Včasih je človek imel znanje, da se je pozdravil. Zdravila je našel v naravi. Imel je domačo lekarno.

Zelena za zdravje

Vnesel admin, 24.09.2012, 0 Komentarjev

Zelena znižuje krvni pritisk, preprečuje nastanek rakastih obolenjih, znižuje holesterol, preprečuje zaprtje, pomaga izločati toksine iz telesa in tako preprečuje nastanek ledvičnih kamnov, pomaga pri različnih vnetjih. Preverite pozitivne učinke zelene na naše zdravje.

Nasveti za zdravje

Vnesel admin, 24.09.2012, 0 Komentarjev

Preverite preproste nasvete za zdravje, ki izvirajo iz Kitajske in Japonske. Pravijo, da lahko zdravijo oz lajšajo simptome pri boleznih kot so glavoboli, artritis, epilepsija, bronchitis, astma, bolezni ledvic, očesne bolezni, rakava obolenja, bolezni grla, uses, srca in ožilja, idr. Ko se zjutraj zbudite pijte vodo na prazen želodec, med obroki ne piti hladne vode.

Strani