Vastu smer spanja za zdravje

Vastu smer spanja za zdravje

Vnesel admin, 11.11.2013, 0 Komentarjev

Kakšen vpliv bi lahko imela smer spanja na naše zdravje. Glede na zakonitosti Vastu-ja je ta vpliv pomemben. Še posebej pri starejših ljudeh, tudi pri mlajših ni zanemarljiv in bi ga bilo treba resno upoštevati.

Vse v vesolju je energija. Energijo sprejemamo tudi od prostora v katerem živimo in delamo. Če je prostor skladen z Vastu zakonitostmi nam bo prostor dal energijo, če ne upoštevamo Vastu zakonitosti se pojavijo težave na različnih področjih našega življenja. Z upoštevanjem starodavnih Vastu zakonitosti lahko uporabimo pozitivne učinke energij, ki se nahajajo v prostorih. S pomočjo Vastuja lahko razložimo tudi zakaj so nekateri kontinenti, države, regije, mesta, ljudje, podjetja bolj razviti od ostalih.

[b]Kako zakonitosti vastuja v tem primeru vplivajo na naše telo?[/b]

Srce je v človeškem telesu pozicionirano v zgornjem delu telesa tudi zato, ker zaradi težnosti srce lažje črpa kri v glavo. Pomembno pa je ravnovesje. Preveč krvi v možganih lahko vpliva na to, da težje umirimo misli, kar ne prispeva k mirnem spancu. Poleg tega pa lahko povzroči tudi bolj resne poškodbe.

[b]Zemljino magnetno polje[/b]

V sredici zemlje je železo, ki vpliva na magnetno polje zemlje. Kot vemo je smer magnetnega polja od juga proti severu. Tudi v krvi živih bitij se nahaja železo, zato gre za isti vpliv. Če je človek (ali žival) v stoječem ali sedečem stanju je ta vpliv zaradi težnosti zanemarljiv. V primeru, da ležimo z glavo proti severu pa obremenimo pretok krvi v glavo.

[b]Katera smer spanja je prava?[/b]

V primeru, da se nahajate na severni polobli se izogibajte smeri spanja proti severu. Če pa ste na južni polobli pa se izogibajte spanju v smeri proti jugu.

[b]Kaj pravi Vastu glede smeri spanja?[/b]

Če se nahajate na severni polobli je najbolj primerna smer spanja (za zdravje in dober spanec) proti jugu. Poleg severa se izogibajte tudi spanju v smeri severozahod, severovzhod, jugozahod, jugovzhod. Lahko ste obrnjeni tudi z glavo proti vzhodu, kar vpliva na modrost, ali proti zahodu za blagostanje.

[b]Kateri del stanovanja je najbolj primeren za spalni prostor?[/b]

Vastu loči kateri del je najboljši za spanje otrok in odraslih. Odrasli naj bi imeli prostor za spanje na JZ, J, Z ali Vzhodu. Otroci pa na SZ, S, SV in Vzhodu. Prostor na JV se ne priporoča za spanje.

Več o vastuju http://www.eko-planet.net/vastu

Vastu mojster http://vastu-mojster.blogspot.com/