Za življenje

Si vegi, vege, vegeterijanec ali vegan?

Vnesel admin, 05.10.2012, 0 Komentarjev

Evropsko društvo vegetarijancev razlikuje štiri vrste vegetarijancev. Preveri v katero vrsto se uvrščaš glede na vrsto prehrane, ki jo uživaš.

Bodimo odgovorni in povezani

Vnesel admin, 09.08.2012, 0 Komentarjev

Ljudje nismo povezani. Nismo povezani z drugimi niti z naravo. Ne čutimo se kot del nečesa. To nam preprečuje prevelik ego. Ego je v osnovi je koristen zato, da se branimo, zavedamo sebe. Človek pa je danes orentiran predvsem nase, zato je pozabil da smo del narave, da smo povezani, da je vse povezano. Postali smo plenilci. Izrabljamo naravne vire za profit.

Modrosti življenja

Vnesel admin, 18.01.2012, 0 Komentarjev

Ni enostavnega recepta za srečno in odgovorno življenje. Vsak mora sam poiskati bistvo, v tem je čar. Srečni bomo takrat ko bomo osrečevali druge. Preberite si nasvete neznanega modreca. Preživite več časa s prijatelji, partnerjem.. polepšajte jim dan... življenje je kratko.

Vegetarijanstvo za dobro vseh bitij

Vnesel admin, 24.08.2012, 0 Komentarjev

Vsi smo dobri, vsi imamo radi živali. Ta članek za razliko nekaterih ne obtožuje tistih, ki se prehranjujejo z mesom in ne deli vegetarijancev in mesojedcev. Opisuje pa vrsto zadržkov za uživanje mesa in jih podkrepi z argumenti. Bodite odprti za te argumente pred branjem, odločite pa se po svoje ali se odločiti za vegetarijanstvo in postati vegi.

Z dihanjem lahko upravljamo naše misli in telo

Vnesel admin, 14.04.2012, 0 Komentarjev

Naših misli in čustev ni mogoče obvladovati samo z voljo. Lahko pa na tok misli vplivamo s tem, da se naučimo zavestno uporabljati svoje dihanje. V našem dihu je mnogo življenjskih skrivnosti. Dihanje povezuje notranji svet tišine z zunanjim svetom aktivnosti. Naše telo povezuje z našim umom, našimi mislimi in občutki. Sudarshan Kriya tehnika dihanja omogoča, da umirimo telo in um.

Želim pomagati

Vnesel admin, 07.08.2013, 0 Komentarjev

V gibanju eko-planet.net si prizadevamo širiti pozitivna sporočila in spodbujati odgovorno življenje. Odgovorno življenje do vseh bitij, ljudi, živali, rastlin.

Prvi hamburger iz umetnega mesa

Vnesel admin, 06.08.2013, 0 Komentarjev

Znanstvenikom iz Nizozemske je uspelo iz živega prašiča izolirali nediferencirane mioblaste celice in jih vzgojiti v posebni hranljivi raztopini. Rezultat večletnih raziskav je prvi umetni hamburger. Dodali so mu barvila rdeče pese. Okus pa bodo še izboljševali.

UNICEFove šolske potrebščine

Vnesel admin, 07.09.2013, 0 Komentarjev

Razmišljate o tem, kaj vse je še treba postoriti in nabaviti, da bo vaš otrok lahko brezskrbno prestopil prag šole že čez nekaj dni? Čudovite šolske potrebščine so vam na voljo v naši spletni trgovini - od svinčnikov in zvezkov do varnostnih kresničk.

Vastu smer spanja za zdravje

Vnesel admin, 11.11.2013, 0 Komentarjev

Pojavljajo se različne teorije o tem ali smer spanja vpliva na kvaliteto spanja in naše zdravje. Nekateri trdijo, da je pravilna smer spanja z glavo proti severu, drugi spet trdijo obratno. Preverili smo ali obstaja kakšna fizikalna razlaga.

Umetno meso je ekološko prijazno in zmanjša trpljenje živali

Vnesel admin, 15.11.2009, 0 Komentarjev

Znanstvenikom iz Nizozemske je uspelo iz živega prašiča izolirali nediferencirane mioblaste celice in jih vzgojiti v posebni hranljivi raztopini.

Strani