Pravičnejše plačevanje ogrevanja v večstanovanjskih stavbah

Pravičnejše plačevanje ogrevanja v večstanovanjskih stavbah

Vnesel admin, 10.06.2011, 0 Komentarjev

[b]Slovenija se bo s 1. oktobrom 2011 dalje pridružila številnim državam, v katerih je merjenje porabe toplote po stanovanjih že obvezno.[/b]
Prednosti, ki vam jih nudi izkušeno dansko podjetje pri navedenem ukrepu so : boljšii medsebojni odnosi, ker plačate le kolikor porabite, možnosti vplivanja na svoj oz. družinski proračun, investicija v vgradnjo delilnika toplote se povrne v letu do dveh, po 10 letih delilnik ostane isti - menja se le baterija, možnosti obročnega odplačevanja, vstop v stanovanje pri dalinjskem odčitavanju ni potreben.
Vrhunske karakteristike delilnikov Brunata so zagotovilo za pravičnejše merjenje tudi pri radiatorjih s termostatskimi ventili, v prehodnih obdobjih (pomlad, jesen) in pri sodobnih nizkotemperaturnih sistemih.
Prihranek za stranke in varčnejši do okolja.
Ključno pri obračunavanju po dejanski porabi toplote je, da le-to zagotovi pravično plačevanje ogrevanja ter vzpodbudi posameznika h gospodarnemu ravnanju z energijo, kar pa posledično pripelje tudi do koristi za okolje.
Pri slednjem priporočamo da se držite varčevalnih ukrepov, kot so znižanje temperature v prostoru (za 1°C znižana temperatura v prostoru pomeni 6% prihranek pri energiji), dodatna zatesnitev oken in da jih zapremo ob odhodu v službo, pripiranje radiatorjev ob odhodu na dopust ali vikend, innamestitev termostatskih ventilov (ker zvišajo prihranke in udobje, ter omogočajo regulacijo temperature, ne da bi bilo za to potrebno odpirati okna), saj vam lahko takšne navade prinesejo finančni prihranek, ki se navadno giblje med 20-30% (oziroma 17-40%).
Promo vsebina
Več info na [url=http://www.brunata.si]www.brunata.si[/url]