Okolje energija

Najnižja raven arktičnega morskega ledu v zgodovini

Vnesel eko-planet, 15.03.2016, 0 Komentarjev

Gland, Švica – Po rekordno topli zimi se je arktični led zmanjšal na rekordno nizko raven. Na dan 2. marca je dosegel nov absolutni minimum in pokriva le še 14.478.000 km2. Če količina ledu letos ne bo več narasla, bo to doslej najmanjša površina arktičnega morskega ledu zabeležena v zgodovini.

Prezračevanje z rekuperacijo zraka

Vnesel eko-planet, 04.02.2016, 0 Komentarjev

Bi se radi znebili slabega zraka v prostoru? Imate težave s plesnijo in vlago? Ste alergik? Preverite kako lahko prezračevanje z rekuperacijo zmanjša oziroma odpravi vaše težave.

Kako prihraniti pri ogrevanju?

Vnesel eko-planet, 29.12.2015, 0 Komentarjev

V zimskem času predstavljajo stroški ogrevanja pomemben del fiksnih stroškov gospodinjstva. Na kakšen način prihraniti stroške, kako optimalno ogrevati prostor?

Nove hitre polnilnice na avtocestnem križu

Vnesel eko-planet, 23.12.2015, 0 Komentarjev

V okviru projekta Zeleni koridorji Slovenije se je zaključila izgradnja 26 hitrih polnilnic za električna vozila na avtocestnem križu Slovenije. Sama izgradnja se je začela v začetku oktobra, končala pa konec novembra 2015.

Nova polnilnica za električna vozila na FRI

Vnesel eko-planet, 11.12.2015, 0 Komentarjev

V Organizaciji Fakultete za računalništvo in informatiko UL in družbe Schneider Electric so danes odprli novo polnilnico za električna vozila EVlink.

Prva hitra polnilnica za električna vozila v BTCju

Vnesel eko-planet, 03.09.2015, 0 Komentarjev

Podjetje Petrol je danes v sodelovanju z BMW Group Slovenija in družbo BTC pred Kristalno palačo otvorilo prvo univerzalno hitro polnilnico za električna vozila v Sloveniji.

Goodyear bo izdeloval pnevmatike iz pepela riževih plev

Vnesel eko-planet, 18.06.2015, 0 Komentarjev

V družbi Goodyear so našli ustreznega dobavitelja riževih plev, ki bodo uporabljena kot okolju prijazen vir silike za tekalno plast, prve pnevmatike za osebna vozila pa bodo pričeli proizvajati letos v tovarni na Kitajskem. Voznikom bodo tako kmalu na voljo pnevmatike, ki omogočajo večji izkoristek goriva in so okolju prijaznejše.

Električna eko energija iz oceanov - energija valov in energija plimovanja.

Vnesel admin, 10.01.2013, 0 Komentarjev

Na zemlji živi prek 6 miljard ljudi. Potrebe po električni energiji so vse večje. Uporaba fosilnih goriv onesnažuje okolje. Najčistejša energija je pred našim nosom - oceni predstavljajo izreden potencial za pridobivanje čiste energije. Govorimo o energiji valov in energiji plimovanja.

Eko vrečke v trgovinah Spar in Interspar

Vnesel admin, 19.11.2012, 0 Komentarjev

Od novembra dalje vas v vseh trgovinah Spar in megamarketih Interspar čakajo nove bio razgradljive eko vrečke, ki so za vse kupce brezplačne. Z željo po varovanju okolja in uporabi okolju prijaznih materialov, vam bo Spar omogočil uporabo papirnatih eko vrečk.

Vetrna elektrarna in poceni energija

Vnesel admin, 27.01.2012, 0 Komentarjev

Končno bomo tudi v Sloveniji dočakali veternice za proizvodnjo električne energije. Vetrna elektrarna predstavljaja "čist način pridobivanja električne energije". Veterne elektrarne predstavljajo minimalen poseg v naravo in so dokaj učinkovite.

Strani