Katero maslo je škodljivo za zdravje?

Katero maslo je škodljivo za zdravje?

Vnesel admin, 24.01.2014, 0 Komentarjev

Zdravilni učinkiv masla

Maslo ima sposobnost, da znotraj telesa uravnoteži določeno pomanjkanje. Prav tako zadrži hranljivo vrednost mleka, iz katerega je narejen. Maslo je prenašalec najfinejših biološko pomembnih substanc v vsa telesna tkiva. Dobro maslo preprečuje rast rakavih celic in predstavlja pomemben vir omega 3 maščobnih kislin.

Maslo, ki škoduje zdravju

V današnjih časih pa je vse težjo dobiti maslo s temi zdravilnimi učinki. Dogaja se prav nasprotno. Maslo postaja zdravju škodljiv predvsem tam kjer hranijo krave z genskim inženiringom. Krave krmijo z gensko pridelano koruzo in gensko pridelano sojo. Potem dodajo še gensko spremenjene sladkorne pese in celo bombaž, ki ni pridelek ampak tekstil, antibiotike itd.
 
Po nekaterih podatkih se več kot 49% vse gensko proizvedene koruze uporabi za krmo živali. Pri gensko spremenjeni soji pa je ta delež še veliko večji (98%).
 
Seveda na koncu verige te snovi zaužije človek in živila, ki so v osnovi dobra za zdravje, postanejo škodljiva.
 
Kako izbrati dobro maslo, katero maslo je dobro za zdravje?
  • organsko maslo
  • maslo Ghee
  • maslo pridelano od krav, ki se pasejo v naravi in krmijo s travo (večja vsebnost vitamina E, vitamina A, omega 3 maščobnih kislin), brez umetnih dodatkov.
 
Pri izbiri masla bodite pozorni na oznake “z olivnim oljem”, ker obstaja večja verjetnost, da vsebuje eno ali več gensko spremenjenih GMO sestavin, kot so gensko spremenjena soja, gensko spremenjena koruza in gensko spremenjena oljna repica.
 
Povzeto po: www.footbabe.com
 
Bodite pozorni kaj vsebujejo živila, ki jih uživate. Preverite ali vsebuje škodljive dodatke.