Hrana bogata z beljakovinami

Hrana bogata z beljakovinami

Vnesel admin, 24.12.2013, 0 Komentarjev

Mandlji
Mandlji delujejo protivnetno in vsebujejo vir zdravih maščob, vlaknin in beljakovin. Zaradi pomanjkanja določenih aminokislin niso popolne beljakovine ampak so vseeno pomemben dodatek k hrani. 

Alga Spirulina
Spirulina je super hrana. Vsebuje okoli 70% beljakovin v naravnem stanju kar je več od večine drugih živil. Ker ne vsebuje celuloze je sprirulina lahko prebavljiva. Uživajte le spirulino, ki je pridelana v eko naravnem okolju (čista voda). Tudi spirulina ne more v celoti nadomestiti potrebe po beljakovinah.

Ribe (za vegetarijance, ki jedo ribe)
Pri tem je pomembno, da ribe niso gojene. Preveriti je tudi treba izvor ribe ter se izogibati velikim ribam, ki vsebujejo več svinca (npr tuna).

Kvinoja in ajda
Kvinoja je popolna beljakovina. Kvinoja je enostavna za uporabo, dobrega okusa. Lahko jo nadomestimo tudi z ajdo.

Konopljino seme
Seme od konoplje vsebuje 30% beljakovin, ki so lahko prebavljive.

Chia semena
Chia semena vsebujejo popolne beljakovine, ki so lahko prebavljive. Chia semena lahko zaužijemo na različne načine, priprava pa je enostavna. Chia semena vsebujejo tudi kalcij, fosfor in so primeren vir vlaknin.

Sirotka v prahu
Sirotka vsebuje beljakovine, ensecialne aminokisline. Prepričajte se, da je iz ekološke pridelave.

Leča
Leča vsebuje beljakovine, aminokisline in zdrave ogljikove hidrate.

Skuta in grški jogurt
Skuta in grški jogurt vsebujeta mlečne beljakovine in zdrave maščobe. Prepričajte se, da je pridelana ekološko saj nočete zaužiti antibiotike, hormone in druge kemikalije.

Grah in riž
Napitek iz graha in riža je prav tako bogat vir beljakovin.

Narava nam nudi vse potrebno za zdravje našega organizma. Vseeno pa je v današnjih časih potrebno preveriti izvor hrane in na kakšen način je pridelana.