zdrava prehrana

Sonce krepi imunski sistem

Vnesel admin, 24.12.2012, 0 Komentarjev

Pozimi smo najmanj izpostavljeni sončnim žarkom. Prehlad in tudi druge bolezni (srčne bolezni, diabetes, ostoeperoza so vezane na pomanjkanje vitamina D v telesu, ker brez vitamina D telo ne more absorbirati kalcija itd..

Bodite veseli, jejte zdravo hrano

Vnesel admin, 05.12.2012, 0 Komentarjev

Kar pojemo to smo, dobesedno. Naše celice se ves čas obnavljajo. Če jemo mesno hrano, smo bolj agresivni, ker vsebuje adrenalin. Različna hrana, različno vpliva na naše zdravje in tudi razpoloženje. Katero hrano jesti za dobro počutje in dobro voljo?

Lokalna hrana je bolj zdrava hrana

Vnesel admin, 15.11.2012, 0 Komentarjev

Strokovnjaki priporočajo uživanje sezonske zelenjave in sadja iz lokalnega okolja. Taka hrana je v celoti dozorela in ima zato višjo hranilno vrednost.

Zelena za zdravje

Vnesel admin, 24.09.2012, 0 Komentarjev

Zelena znižuje krvni pritisk, preprečuje nastanek rakastih obolenjih, znižuje holesterol, preprečuje zaprtje, pomaga izločati toksine iz telesa in tako preprečuje nastanek ledvičnih kamnov, pomaga pri različnih vnetjih. Preverite pozitivne učinke zelene na naše zdravje.

Nasveti za zdravje

Vnesel admin, 24.09.2012, 0 Komentarjev

Preverite preproste nasvete za zdravje, ki izvirajo iz Kitajske in Japonske. Pravijo, da lahko zdravijo oz lajšajo simptome pri boleznih kot so glavoboli, artritis, epilepsija, bronchitis, astma, bolezni ledvic, očesne bolezni, rakava obolenja, bolezni grla, uses, srca in ožilja, idr. Ko se zjutraj zbudite pijte vodo na prazen želodec, med obroki ne piti hladne vode.

Organska hrana je bolj zdrava

Vnesel admin, 04.06.2012, 0 Komentarjev

Zadnje čase so pri izbiri hrane v ospredju izrazi kot so: organsko, eko, bio, itd. Vsak od nas je opazil, da je tovrstna hrana precej dražja, zanima pa nas ali je tudi bolj zdrava. Je organska hrana bolj zdrava?

Česen za zdravje

Vnesel admin, 01.12.2011, 0 Komentarjev

Česen pomaga uravnavati krvni tlak, preprečuje možgansko kap, sladkorno bolezen, krepi imunski sistem, deluje antibakterijsko, uravnava črevesno floro, itd.

Hipertenzija in zdrava hrana

Vnesel admin, 18.02.2013, 0 Komentarjev

Na povišan krvni vpliva več dejavnikov, med drugim stres, pomanjkanje rekreacije, nezdrava prehrana. Kar pojemo to smo, dobesedno. Naše celice se ves čas obnavljajo. Različna hrana, različno vpliva na naše zdravje in tudi razpoloženje. Bodimo pozitivni in skrbimo za svoje telo.

Hren za zdravje

Vnesel admin, 18.02.2012, 0 Komentarjev

Hren je odličen za naše zdravje saj vsebuje veliko vitaminov in mineralov. Čisti organizem, deluje antikancerogeno, še posebej dobro vpliva na jetra, mehur, prebavni trak. Krepi imunsku sistem in ga lahko uporabljamo preventivno proti prehladom.

Nasveti za zdravje

Vnesel admin, 19.10.2011, 0 Komentarjev

Zdravje je vrednota, če smo bolni bi dali vse da ga ohranimo. Ko pa smo zdravi le redko pomislimo na to oz. za lastno zdravje nismo pripravljeni storiti veliko.

Strani