zdrava hrana

Zelena zelenjava za zdravje

Vnesel admin, 20.07.2011, 0 Komentarjev

Za stabilnejše zdravje uživajte zeleno zelenjavo. Zelena zelenjava vsebuje največ klorofila, ki vsebuje življenjsko energijo.

Naravno zdravilo za bakterije e.coli

Vnesel admin, 10.06.2011, 0 Komentarjev

Spodaj si oglejte enostaven način za pripravo napitka, ki dviguje telesno odpornost in naj bi bil učinkovit tudi v boju proti bakterijam. Seveda naj napitek služi zgolj kot dodatek k zdravljenju.

Eko hrana za zdravo kožo

Vnesel admin, 15.07.2014, 0 Komentarjev

Koža je največji organ in čutilo v človeškem telesu. Po funkciji je najbolj vsestranski organ. Služi za razmejitev telesa od okolice, kot ščit pred vplivi okolja, sredstvo sporazumevanja, regulacija temperature telesa, izmenjava snovi z okoljem, zaznavanje dotika, temperature itd. (wikipedia). Ni presenetljivo, da se zato na koži odražajo tudi številni bolezenski znaki.

Hrana bogata z beljakovinami

Vnesel admin, 24.12.2013, 0 Komentarjev

Čiste beljakovine je težje pridobiti kot si mislite. Pesticidi, antibiotiki, težke kovine itd so prisotni v skoraj vseh indistrijsko pridelanih živilih kot so meso, ribe, mleko, jajca itd. Poleg tega se načrtno v javnosti ustvarja vtis, da je možno ustrezne beljakovine zaužiti le v mesni prehrani. V nadaljevanju si oglejte v kateri hrani lahko dobite ustrezne beljakovine rastlinskega izvora. Beljakovine za vegetarijance.

Svetovni dan hrane

Vnesel admin, 16.10.2013, 0 Komentarjev

Svetovni dan hrane se praznuje vsako leto 16. oktobra. Uvedla ga je Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo. Omenjen datum je bil izbran, ker je bila organizacija na ta dan leta 1945 ustanovljena. Glavni namen svetovnega dneva hrane je opozarjanje, da v svetu živi veliko število ljudi, ki trpi za pomanjkanjem hrane.

Zdrava hrana, ki preprečuje rakava obolenja

Vnesel admin, 01.04.2013, 0 Komentarjev

Za rakava obolenja so značilna nenadzorovana celična delitev in rast novih celic, ki napadajo druga tkiva. Vsaka celica lahko postane rakava, če imamo nezdrav življenjski slog, uživamo nezdravo prehrano, smo izpostavljeni stresu in drugim dejavnikom.