Solarna energija

Vetrna elektrarna in poceni energija

Vnesel admin, 27.01.2012, 0 Komentarjev

Končno bomo tudi v Sloveniji dočakali veternice za proizvodnjo električne energije. Vetrna elektrarna predstavljaja "čist način pridobivanja električne energije". Veterne elektrarne predstavljajo minimalen poseg v naravo in so dokaj učinkovite.

Sončna elektrarna na odlagališču odpadkov

Vnesel admin, 23.01.2013, 0 Komentarjev

Zagovorniki energije iz obnovljivih virov že več let zatrjujejo, da so odlagališča odpadkov kot nalašč za postavitev sončnih elektrarn. A do zdaj še ni bilo odgovora na vprašanje, kako preprečiti poškodbe na konstrukciji klasičnih fotovoltaičnih elektrarn, ki bi nastale zaradi spreminjanja oblike odlagališča, do katerega pride pri procesu razgradnje odpadkov.

Največji eko solarni katamaran

Vnesel admin, 15.05.2012, 0 Komentarjev

Solarni katamaran PlanetSolar je po 584 dneh plovbe obkrožil svet. Katamaran se je odpravil na potovanje 27.9.2010 v Monaku. Katamaran PlanetSolar je zgrajen iz karbona in doseže 40 vozlov hitrosti.

Ekološko pridobivanje energije in vode

Vnesel admin, 29.03.2010, 0 Komentarjev

Podjetje Pure Wind Energy (PWE), je predstavilo samostojni mobilni elektroenergetski hibridni modul, ki omogoča pridobivanje energije s pomočjo sonca in vetra, hkrati pa tudi pitne vode iz oporečnih voda.

Eko solarna energija za prihodnost

Vnesel admin, 16.06.2014, 0 Komentarjev

Na medvladnem forumu združenih narodov o podnebnih spremembaj so opozorili, da mora svet spremeniti energetsko politiko do leta 2050. Fosilne vire energije je treba z vidika ekologije, čimprej zamenjati za obnovljive vire energije. V nadaljevanju so opisane možnosti izrabe solarne energije.

Največja solarna elektrarna na svetu

Vnesel admin, 17.02.2014, 0 Komentarjev

13. februar 2014 je velik dan za Kalifornijo, kjer so odprli največjo eko solarno elektrarno na svetu. Razvoj solarne elektrarne so omogočili Google, NRG Energy in BrightSource Energy.