Eko nasveti

Kako ohraniti toploto v domu?

Vnesel eko-planet, 06.12.2014, 0 Komentarjev

Prihaja zima in mrzli dnevi. Večino domov ni utrezno izoliranih, zato so izgube toplote precejšnje. Ker je večina rešitev povezanih s stroški, smo poiskali nekatere preproste načine, ki nas nič ne stanejo pa vendar pomembno prispevajo k ohranitvi toplote vašega doma.

Nasveti za manjšo porabo energije vašega računalnika

Vnesel admin, 07.05.2013, 0 Komentarjev

Oglejte si 8 nasvetov za manjšo porabo energije vašega osebnega računalnika.

Zelena in bela streha za hladnejši dom

Vnesel admin, 14.07.2012, 0 Komentarjev

V poletnih dneh se strehe zaradi močnega sonca segrejejo, ta toplota pa prehaja v naše bivalne prostore. Najnovejše raziskave so pokazale, da se eko strehe, ki so pobarvane v zeleno ali belo barvo segrevajo bistveno manj ter prispevajo k tem, da so temperature v nepremičnini nižje tudi do 85%. Posledično svetla kritina prihrani pri stroških hlajenja, je energijsko bolj učinkovita in prijazna okolju.

Porabi manj, recikliraj, ločuj odpadke, pij vodo iz pipe ali steklenice

Vnesel admin, 20.05.2012, 0 Komentarjev

Premalo se zavedamo kako nekatere naše razvade obremenujejo okolje. V spodnji razpredelnici si oglejte koliko časa je potrebno za razkroj določenih snovi, ki jih dnevno uporabljamo. Problem lahko rešujemo, če se ga zavedamo. Pomagajte nam širiti zavedanje in prispevajte k ohranitvi okolja kot ga poznamo za naše otroke.

Očistimo Slovenijo, očistimo Svet

Vnesel admin, 09.03.2012, 0 Komentarjev

24. marca 2012 bo drugič v zgodovini Slovenije organizirana vseslovenska prostovoljska okoljska akcija, ki jo organizira Društvo Ekologi brez meja. Pridružite se tudi vi in pomagajte očistiti Slovenijo.

Svetovni dan varčevanja z energijo

Vnesel admin, 05.03.2012, 0 Komentarjev

6. marec je svetovni dan varčevanja z energijo. V Sloveniji se poraba električne energije vsako leto poveča za 2 – 3 odstotke. Pomembno se je zavedati, da je energija omejena dobrina ter da sami lahko veliko storimo v smeri manjše porabe.

Eko dejstva, ki nam dajo misliti.

Vnesel admin, 05.11.2011, 0 Komentarjev

Ste vedeli, da prihranek energije z reciklažo 1 steklenice zadostuje za 4 urno delovanje 100 W žarnice? Ste vedeli, da 1 tona recikliranega papirja prihrani 1.400 litrov nafte in 17 dreves? Več eko dejstev in kaj lahko izboljšate si oglejte spodaj.

Eko nasveti za ohranitev okolja

Vnesel admin, 14.03.2013, 0 Komentarjev

Vse več nas je, ki se zavedamo vpliva na okolje. Vse več nas želi prispevati k ohranitvi okolja. V nadaljevanju boste našli nekaj preprostih eko nasvetov. Pomembno je razumevanje, da je vsak prispevek pomemben in se skozi čas pomembno odraža na okolju.

Ogrevanje s peleti za pol ceneje kot s kurilnim oljem

Vnesel admin, 10.09.2013, 0 Komentarjev

Polena in sekanci so najcenejši energent, do 70, celo 80 odstotkov cenejši od kurilnega olja, medtem ko bomo za ogrevanje s peleti odšteli le polovico zneska za kurilno olje, pravi energetski svetovalec Bojan Žnidaršič, ki ob vsaki priložnosti poudari, da je lesna biomasa slovenska nafta.

Eko sklad - Nov razpis eko sklada za nepovratna sredstva

Vnesel admin, 21.01.2010, 0 Komentarjev

Razpis eko sklada za sofinanciranje z nepovratnimi sredstvi za spodbujanje energetsko učinkovite gradnje ali obnovo bo podoben kot je bil v lanskem letu. Poseben razpis eko sklada pa se pripravlja za občane v večstanovanjskih stavbah.

Strani