okolje

Električna eko energija iz oceanov - energija valov in energija plimovanja.

Vnesel admin, 10.01.2013, 0 Komentarjev

Na zemlji živi prek 6 miljard ljudi. Potrebe po električni energiji so vse večje. Uporaba fosilnih goriv onesnažuje okolje. Najčistejša energija je pred našim nosom - oceni predstavljajo izreden potencial za pridobivanje čiste energije. Govorimo o energiji valov in energiji plimovanja.

Eko vrečke v trgovinah Spar in Interspar

Vnesel admin, 19.11.2012, 0 Komentarjev

Od novembra dalje vas v vseh trgovinah Spar in megamarketih Interspar čakajo nove bio razgradljive eko vrečke, ki so za vse kupce brezplačne. Z željo po varovanju okolja in uporabi okolju prijaznih materialov, vam bo Spar omogočil uporabo papirnatih eko vrečk.

Porabi manj, recikliraj, ločuj odpadke, pij vodo iz pipe ali steklenice

Vnesel admin, 20.05.2012, 0 Komentarjev

Premalo se zavedamo kako nekatere naše razvade obremenujejo okolje. V spodnji razpredelnici si oglejte koliko časa je potrebno za razkroj določenih snovi, ki jih dnevno uporabljamo. Problem lahko rešujemo, če se ga zavedamo. Pomagajte nam širiti zavedanje in prispevajte k ohranitvi okolja kot ga poznamo za naše otroke.

Plastična embalaža, ki obremenjuje naše okolje. Kaj lahko storimo?

Vnesel admin, 11.03.2013, 0 Komentarjev

Podatki agencije za zaščito okolja v ZDA kažejo, da se vsako leto v svetu porabi okoli 500 milijard do 1000 milijard plastičnih vrečk. Milijon plastičnih kozarcev se vsakih šest ur zavrže na potniških letalih, vsakih 5 sekund se zavržemo 60.000,00 plastičnih vrečk, 2 miliona plastičnih steklenic je odloženih na smetišča vsakih 5 minut, kar 106.000 pločevink je odvrženih v smeti vsakih 30 sekund.

Prepoved plastičnih vrečk v EU

Vnesel admin, 20.04.2014, 0 Komentarjev

Plastične vrečke predstavljajo veliko okoljsko grožnjo. Samo v EU vsak Evropejec porabi 200 plastičnih vrečk na leto. Plastične vrečke v povprečju uporabljamo zelo kratek čas, približno 20 minut. V naravi pa traja več stoletij, da se plastične vrečke razgradijo.

Pravičnejše plačevanje ogrevanja v večstanovanjskih stavbah

Vnesel admin, 10.06.2011, 0 Komentarjev

Povprečno gospodinjstvo porabi okoli 60% energije za ogrevanje stanovanja. Hkrati raste tudi cena energije, kar predstavlja dodatno finančno obremenitev. Že z majhnimi ukrepi lahko dosežemo velik učinek pri znižanju stroškov energije.

Na odnos dijakov do okolja vplivajo mediji in družina

Vnesel admin, 11.04.2014, 0 Komentarjev

Rezultati ankete o odgovornem ravnanju z okoljem, ki so jo v šolskem letu 2012/13 že tretjič zapored izpolnjevali dijaki sodelujočih srednjih šol v kampanji Pozor(!)ni za okolje, so med drugim pokazali, da na odnos dijakov do okolja v največji meri vplivajo mediji in družina.

Pridružite se čistilni akciji "Očistimo Slovenijo"

Vnesel admin, 01.04.2010, 0 Komentarjev

17. aprila 2010 bo organizirana največja prostovoljska okoljska akcija v zgodovini Slovenije. Popisovalci bodo do pomladi po vsej državi iskali divja odlagališča in jih locirali na zemljevidu, spomladi pa bomo vsi stopili skupaj in jih tudi očistili komunalnih in kosovnih odpadkov. Vzporedno bomo očistili tudi razpršene odpadke iz okolice šol, vrtcev, naselij in sprehajalnih poti. Akcija se bo zaključila z zabavnimi dogodki v treh večjih mestnih središčih (Ljubljani, Mariboru in Kopru).

Okoljevarstvenik Janez Potočnik je dobil resor za okolje

Vnesel admin, 27.11.2009, 0 Komentarjev

Jose Manuel Barroso je predstavil nove člane prihodnje Evropske komisije. Slovenski kandidat Janez Potočnik je dobil resor za okolje. Barroso ga je označil za "predanega okoljevarstvenika".

Globalno segrevanje - leto 2010 najtoplejše v zadnjih 150 letih

Vnesel admin, 30.01.2011, 0 Komentarjev

Temperatura na našem planetu se na daljše obdobje dviguje za približno 0,2 stopinje na desetletje, kažejo izračuni Nasinega inštituta GISS (Goddard Institute for Space Studies).

Strani