Krvodajalska iniciativa Daruj energijo za življenje

Krvodajalska iniciativa Daruj energijo za življenje

Vnesel eko-planet, 01.02.2016, 0 Komentarjev

Dogodek se je odvijal na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer so podporniki akcije in prostovoljci Rdečega križa Slovenije tudi osveščali mimoidoče o pomenu krvodajalstva ter pozivali ljudi k vpisu v bazo krvodajalcev. Akcijo »Daruj energijo za življenje!« so ponovno podprli številni prepoznavni obrazi: motokrosist Miran Stanovnik, ultra triatlonec Miro Kregar, državni prvak v reliju Aleks Humar, igralki Tina Gorenjak in Lara Jankovičter teniški igralec Blaž Kavčič.

Hvala, ker zaradi vas življenje teče dalje
Krvodajalstvo je neprecenljiva človekova gesta, zato besede HVALA, namenjena vsem krvodajalcem, nikoli ni izrečena prevečkrat. Namen današnjega dogodka je bila iskrena zahvala vsem pogumnim in solidarnim ljudem, ki anonimno, prostovoljno in nesebično darujejo kri  - to je najdragocenejše darilo in priložnost, s katero prejemnikom krvi omogočijo, da še veliko praznikov preživijo med svojimi najbližjimi.

Vabilo k vpisu v bazo krvodajalcev
Na stojnici se je bilo možno vpisati v bazo krvodajalcev, na spletni strani www.daruj-kri.si pa lahko krvodajalci spremljajo zaloge krvi in se ob pomanjkanju oglasijo za odvzem. Tudi vi se jim lahko pridružite in spoznate, da vam po žilah teče izjemno darilo. Z darovanjem krvi je namreč vsakomur dana priložnost »podariti največ – podariti življenje«. V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri. Da bi zadostili tem potrebam, v povprečju sleherni delovni dan potrebujemo približno 300 krvodajalcev. To je številka, ki jo brez pomoči zvestih podpornikov težko dosežemo.