energija

Krvodajalska iniciativa Daruj energijo za življenje

Vnesel eko-planet, 01.02.2016, 0 Komentarjev

V sredo, 16. decembra 2015, so podporniki krvodajalske pobude »Daruj energijo za življenje!«, ki že peto leto poteka ob podpori družbe Petrol v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije (RKS) in Zavodom RS za transfuzijsko medicino (ZTM) pripravili zaključni dogodek letošnjega leta.

Zelena in bela streha za hladnejši dom

Vnesel admin, 14.07.2012, 0 Komentarjev

V poletnih dneh se strehe zaradi močnega sonca segrejejo, ta toplota pa prehaja v naše bivalne prostore. Najnovejše raziskave so pokazale, da se eko strehe, ki so pobarvane v zeleno ali belo barvo segrevajo bistveno manj ter prispevajo k tem, da so temperature v nepremičnini nižje tudi do 85%. Posledično svetla kritina prihrani pri stroških hlajenja, je energijsko bolj učinkovita in prijazna okolju.

Vastu smer spanja za zdravje

Vnesel admin, 11.11.2013, 0 Komentarjev

Pojavljajo se različne teorije o tem ali smer spanja vpliva na kvaliteto spanja in naše zdravje. Nekateri trdijo, da je pravilna smer spanja z glavo proti severu, drugi spet trdijo obratno. Preverili smo ali obstaja kakšna fizikalna razlaga.

Vastu – kako doseči, da vam dom daje energijo?

Vnesel admin, 01.05.2012, 0 Komentarjev

Vas zanima zakaj imajo nekateri več denarja, harmonične odnose, so zdravi in uspešni v poslu? Nič ni naključno. Če se zavedamo ali pa vse v vesolju je energija. Energijo sprejemamo tudi od prostora v katerem živimo in delamo. Če je prostor skladen z Vastu zakonitostmi nam bo prostor dal energijo, če ne upoštevamo Vastu zakonitosti se pojavijo težave na različnih področjih našega življenja.

Novi vir energije bomo pridobivali iz rje

Vnesel admin, 01.05.2011, 0 Komentarjev

Znanstveniki trdijo, da bi rja iz domačih pečic lahko ponudila odgovor na to, kako proizvesti neomejene količine poceni goriva, ki bi lahko poganjalo skoraj kar koli.Se nam obeta neomejen vir poceni in dostopne energije?

Energija zemlje za zdravje

Vnesel admin, 02.05.2014, 0 Komentarjev

Naše telo je sposobno proizvajati elektriko, in ta možnost je ključni element za ohranjanje našega zdravja.

Telekom Slovenije nosilec novega evropskega projekta za energetsko učinkovitost

Vnesel admin, 12.02.2014, 0 Komentarjev

Telekom Slovenije je v imenu devetih konzorcijskih partnerjev iz šestih držav pridobil nov evropski projekt s področja pametnih omrežij SUNSEED (Trajnostno in vzdržljivo omrežje za pametno distribucijo električne energije), ki poteka v okviru programa Evropske komisije FP7.

Vastu zakonitosti vplivajo tudi na mesta in države

Vnesel admin, 08.02.2014, 0 Komentarjev

Vastu zakonitosti so univerzalne. Delujejo tako na mikro kot marko nivoju. Po eni strani se zdi neverjetno, da bi lahko z vastujem razložili razvitost posameznih držav vendar nič ni naključno. Svet je igrišče in model je zastavljen tako, da omogoča optimalno izvrševanje naše karme. Zato je mogoče na podlagi vastuja pojasniti tudi energije vasi, mest, držav. Nenazadnje jih določa prav vastu.

Umeten otok za shranjevanje zelene energije, ki jo proizvedejo vetrne elektrarne v Severnem morju

Vnesel admin, 25.01.2013, 0 Komentarjev

Belgija namerava v 5 letih zgraditi umeten otok za shranjevanje presežne energije, ki jo proizvedejo vetrne elektrarne v Severnem morju.

Brezplačno ali skoraj zastonj ogrevanje

Vnesel admin, 16.11.2013, 0 Komentarjev

Na omrežju Youtube je Dylan Winter objavil zanimiv nasvet kako se lahko učinkovito ogrevate za nekaj centov na dan.