Dobrodelni tek Rotary Slovenija

Dobrodelni tek Rotary Slovenija

Vnesel admin, 29.10.2013, 0 Komentarjev

»Ponosen sem na vse tekače, ki so danes s trudom in trdno voljo pomagali mlademu tetrtaplegiku. S tovrstnimi dobrodelnimi aktivnostmi bomo nadaljevali tudi v prihodnje, saj je cilj rotarijskega delovanja nesebično pomagati soljudem,« je ob tej priložnosti povedal Edi Stropnik, guverner distrikta 1912.

V minulem letu so slovenski rotarijci z različnimi dobrodelnimi projekti zbrali 800.000 evrov sredstev in jih namenili pomoči potrebnim. Rotarijci delujejo povsem prostovoljno, zato je njihov čas še posebej dragocen. Med najvidnejšimi projekti slovenskih rotarijcev so projekt Stopimo skupaj, dobrodelni Miklavžev večer, prireditev Sekunda, ki je ni mogoče vrniti, sodelovanje v okviru projekta Varna hiša za žrtve prometnih nesreč, dobrodelni Veliki rotarijski ples in številni drugi. Poleg tradicionalnih, vsakoletnih projektov pa rotarijci aktivno delujejo tudi v svojem lokalnem okolju – štipendirajo mlade, jim omogočajo letovanja, pomagajo odvisnikom, prizadetim, bolnim, socialno ogroženim in zlorabljenim.

Slovenski rotarijci so svoj lasten distrikt 1912 ustanovili junija 2011 in se tako odcepili od distrikta 1910, ki je poleg slovenskih združeval še avstrijske, hrvaške in bosanske rotarijce. Slovenski rotarijci imajo sedaj večjo avtonomnost in odgovornost, predvsem pa nove priložnosti za humanitarne aktivnosti.

Rotary je mednarodna organizacija z več kot stoletno tradicijo, ki danes šteje več kot 36 tisoč Rotary klubov z več kot 1,25 milijona članov v 200 državah. Je svetovno združenje uglednih ljudi različnih poklicev, ki jih poleg uspešnosti odlikujejo človekoljubje, širina duha in pripravljenost pomagati vsako¬mur ne glede na vero, raso ali narodnost.